Barneveld – Brandweer Kazerne

In 2004 werd het complex voor gecombineerde huisvesting van de regionale brandweer, politie, GGD en Rode Kruis voor de regio Midden Veluwe gebouwd. De opzet van het plan is gericht op samenwerking en efficiency, met zoveel mogelijk gemeenschappelijke ruimten. Er is plaats voor een remise, algemene voorzieningen, werkplaatsen, een wasstraat, een calamiteiten centrum, vergaderruimte en kantoren.

Voor het ontwerp van Moen & van Oosten Architecten Rotterdam werd gebruik gemaakt van 7 verschillende kleuren PC 2540-4 Bicolor panelen. Deze bekleden de gevels van de brandweerkazerne. In de avond kleurt de gevel prachtig op in een soort van regenboog effect.

Locatie

Nijkerkerweg 119, Barneveld

Bouwjaar

2004

Architect

Moen & van Oosten Rotterdam

Toepassingen

Gevelscheidend
Gevelscherm

Elementen

PC 2540-4 Bicolor
PC 2410-3 Ecolight Opaal

Profielen

Serie 4040

Omvang

500 m2

Deel deze pagina

MENU