Laatste Berichten

Aanlichting en Verlichting

Transparante bouwelementen laten licht door. Niet alleen in functionele zin van buiten naar binnen. Wanneer
binnen de lichten gaan branden, wordt een gebouw met Rodeca elementen vaak een baken. Vooral in combinatie
met kleuren biedt dit verrassende effecten. De recente ontwikkelingen in LED-technieken maken het verantwoord achter gevelbekleding licht toe te passen en een gebouw wisselende effecten te geven.

Klimaatscheidende gevel met paneelankers

Rodeca panelen zijn voorzien van een gevormde dubbele ankergroef. De bij het systeem horende paneelankers overbruggen de afstand tussen het paneel en achterzijde profel. De achterconstructie kan daarmee in één lijn worden aangebracht.Rodeca paneelankers zijn op diverse hoogtes leverbaar. Omwille van de esthetische aspecten verdient het aanbeveling rekening te houden met de kleur van de ankers t.o.v. de gordingen alsmede vorm en hoogte van de gording.

50 mm

Wageningen – Heerenstraat Theater

In 2008 leverde Rodeca haar transparante bouwelementen voor de gevel van het theatercafé van het  Heerenstraat Theater in Wageningen. Het markante ontwerp van het theater is van de hand van ontwerpbureau Roza. In de avonduren is de serre een opvallend en uitnodigend armatuur in de omgeving vooral door het gebruik van gekleurd licht dat de gevel van kleur doet veranderen.