raamsysteem

Mechelen – Appartementen BUSO

In 2010 leverde Rodeca transparante bouwelementen voor het appartementencomplex BUSO in Mechelen. De site bestaat uit een groot fabrieksgebouw met een aantal kleinere aangebouwde bouwvolumes. Voor diverse gevels werden onze PC2540-4 bicolor panelen gebruikt.

Een van de doelstellingen van dmvA Architecten in het ontwerp was om de geest van de oude fabriekssite te behouden en te versterken. Onze panelen speelde een belangrijke rol in het bereiken hiervan.  Met het ontwerp dong dmvA mee naar de ARC Award 2013 maar kwam niet als winnaar uit de bus.

Almere – Clearing

Het Clearing project in Almere is in meerdere opzichten uniek. Gelegen in de unieke wijk ‘de Eenvoud’ is het een van de weinige woningen in Nederland waarbij geen enkele steen in gebruikt is. Daarnaast bestaat het complete ontwerp uit ronde vormen.

De woning is ontworpen door de Duitse architect Frank Gorge, die de opdracht kreeg nadat hij een prijsvraag gewonnen had. Het ontwerp moest zich verhouden tot humor, relativering en een milde vorm van absurdisme.

Rodeca leverde voor dit project de buitenmuren die compleet van polycarbonaat zijn. Almere Clearing is een mooi voorbeeld van hoe ons product gebruikt kan worden in woonhuizen. Daarnaast kun je ook zien hoe een Rodeca-systeem toegepast kan worden met ronde vormen.

Apeldoorn – Zorgcentrum Geode

In 2010 leverde Rodeca Systems panelen voor de gevelbekleding en het buitenplafond van het project De Geode in Apeldoorn. Dit zorgappartementencomplex biedt plaats aan 22 bewoners en werd ontworpen door Courage architecten.

De Geode is een bijzondere leefplek waar de beleving voorop staat. De bewoners worden niet weggestopt achter dichte gevels, in plaats daarvan ontstaat er interactie tussen omgeving en gebouw. De Rodeca panelen zorgen voor een belangrijk deel voor deze transparantie.

Heemskerk – Kennemer college

Naar een ontwerp van Spring Architecten Rotterdam werd in 2010 een compleet gerenoveerd en uitgebreid Kennemer College geopend. De vormgeving van deze VMBO onderwijsinstelling is een vertaling van de sterk veranderde pedagogische en didactische opvattingen in het onderwijs.

De nieuwe praktijkruimten van het Kennemer College zijn ondergebracht in twee bouwdelen. Deze zijn gesitueerd rondom een bestaande aula en de nieuwe passage, die samen het hart van het geheel vormen. De oranjerode wanden en de lichtdoorlatende kunststof Rodecaplaten laten zien hoe de bouwdelen het hart van dit gebouw omarmen.

Voor het project werden in de balustrade PC 2540-4 Bicolor panelen gebruikt. Aan de buitenkant hebben deze een speciaal watervaleffect als kleur.

MENU