Laatste Berichten

Den Haag – Store of the Future

In 2015 leverde Rodeca de nodige binnenschermen voor het Store of the Future concept in het Babylon winkelcentrum in Den Haag. Het project betrof een fysieke winkel waar gebruik gemaakt werd van de modernste technologische ontwikkelingen op het gebied van retail.

Rotterdam – Woonhuis WHL 16

In 2016 leverde Rodeca haar transparante bouwelementen voor de gevel van de woning aan de Walhallalaan 116 te Rotterdam. Uitgangspunt voor het ontwerp was een ruimtelijk en avontuurlijk huis, waarbij de beweging door de woning verrassende doorzichten en perspectieven biedt.

Op de eerste verdieping bevindt zich de woonetage en de keuken aan het terras. Op de tweede verdieping ligt de bibliotheek, volledig naar binnen gekeerd met indirect daglicht vanuit het dak. Aan de voorzijde ligt een tweede woonkamer, met de mogelijkheid deze ook als slaapkamer te gebruiken.

De gevelopbouw geeft uitdrukking aan het achterliggende programma:
De onderste verdieping heeft een gesloten gevel gekregen van donkere eternitplaten. De ramen zijn kleine donkere gaten in deze gevel, en bieden privacy aan de achtergelegen kinderkamers. De bovenste (woon)verdieping is gestuukt en deze ruimten hebben grote vensters naar het uitzicht die als kasten aan de gevel hangen.

Schermen

Rodeca elementen zijn primair ontwikkeld als scheidend element tussen het buiten- en binnenklimaat. Steeds
vaker worden Rodeca panelen ingezet als scherm. Het doel kan divers zijn: reclamedrager, architectonische
eenheid van een terrein of een bestaand gebouw revitaliseren. De grote vrijheid in kleurgebruik en de mogelijkheid panelen in grote lengtes te produceren bieden veel voordelen.

40 mm

MFP

Amsterdam – Amsterdamse Poort

De Amsterdamse Poort is een van de belangrijkste winkelcentra in Amsterdam Bijlmer. In 2010 onderging het een uitgebreide onderhouds- en renovatiebeurt. Daarbij was een van de speerpunten om de omgeving vrolijker en lichter te maken.

Rodeca leverde voor het project decocolor panelen aan in 5 verschillende kleuren voor de gevels van diverse panden. Deze passen perfect in de doelstellingen van het renovatieproject. Het ontwerp voor het project is van de hand van Oeverzaaijer Architecten.

Opvallend verder is dat onze panelen in dit project horizontaal zijn toegepast terwijl onze systemen meestal verticaal gebruikt worden.

Apeldoorn – Zorgcentrum De Passerel

Stichting de Passarel uit Apeldoorn is een stichting die werkzaam is in de zorgsector. Zij behartigen de belangen van onze medemens met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Ten behoeve van een groep dagopvang cliënten werd er nieuwe huisvesting gerealiseerd.

Daartoe ontwierp Courage Architecten in 2007 het atelier De Passarel. Het doel was om de van oorsprong donkere bebouwingsplint te veranderen in een lichte gekleurde caleidoscoop. De aandacht van de passant moet getrokken worden naar de bijzondere producten in de etalage. Daartoe werd gekozen voor een gekleurd gordijn van onze polycarbonaat kanaalplaten.

Heemskerk – Kennemer college

Naar een ontwerp van Spring Architecten Rotterdam werd in 2010 een compleet gerenoveerd en uitgebreid Kennemer College geopend. De vormgeving van deze VMBO onderwijsinstelling is een vertaling van de sterk veranderde pedagogische en didactische opvattingen in het onderwijs.

De nieuwe praktijkruimten van het Kennemer College zijn ondergebracht in twee bouwdelen. Deze zijn gesitueerd rondom een bestaande aula en de nieuwe passage, die samen het hart van het geheel vormen. De oranjerode wanden en de lichtdoorlatende kunststof Rodecaplaten laten zien hoe de bouwdelen het hart van dit gebouw omarmen.

Voor het project werden in de balustrade PC 2540-4 Bicolor panelen gebruikt. Aan de buitenkant hebben deze een speciaal watervaleffect als kleur.

Barneveld – Brandweer Kazerne

In 2004 werd het complex voor gecombineerde huisvesting van de regionale brandweer, politie, GGD en Rode Kruis voor de regio Midden Veluwe gebouwd. De opzet van het plan is gericht op samenwerking en efficiency, met zoveel mogelijk gemeenschappelijke ruimten. Er is plaats voor een remise, algemene voorzieningen, werkplaatsen, een wasstraat, een calamiteiten centrum, vergaderruimte en kantoren.

Voor het ontwerp van Moen & van Oosten Architecten Rotterdam werd gebruik gemaakt van 7 verschillende kleuren PC 2540-4 Bicolor panelen. Deze bekleden de gevels van de brandweerkazerne. In de avond kleurt de gevel prachtig op in een soort van regenboog effect.

Den Haag – Caballero fabriek

In 2008 werd het project Caballero Fabriek aan de Binkhorst in Den Haag gerealiseerd. Dit bedrijventerrein voor startende ondernemers in de voormalige sigarettenfabriek werd ontworpen door Groep A Architecten in navolging op succesvolle soortgelijke projecten als de NDSM werf in Amsterdam en de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

De Rodeca transparante bouwelementen komen op verschillende plaatsen in het gebouw voor. Allereerst zijn ze toegepast op de gevel van de voormalige fabriek. Daarnaast werden onze panelen gebruikt voor de nodige binnenwanden en schuifdeuren. In totaal zit er in het gebouw een kleine 700m2 aan ons product.

Eindhoven – Basisschool de Driestam

In 2009 leverde Rodeca haar panelen voor het scholencomplex de Driesprong in Eindhoven. Het gebouw is gesitueerd op een markant perceel langs de rondweg. De geluidshinder van het verkeer op de rondweg en een aantal monumentale bomen zijn bepalend geweest voor de vorm en positie van het gebouw. De gevel aan de rondweg ligt op de geluidsgrens en is uitgevoerd als een scherm. Hiermee fungeert het gebouw als geluidsbarrière en ontstaan er geluidsarme patio’s (met bomen) achter het scherm.

De uitstraling naar de rondweg is gebruikt om middels een print op het geluidsscherm de schoolnaam en het schoolthema te communiceren. De school heeft als thema techniek wat de verklaring is voor de keuze van de print: de vliegmobiel van Panamarenko.

Hillegom – Olympus

In 2006 leverde Rodeca haar transparante bouwelementen voor de renovatie en vervangende nieuwbouw van appartementencomplex Olympus in Hillegom. Het project werd ontworpen door Lijbers Architecten uit Hillegom. Voor het project werden PC 2540-4 helder panelen gebruikt voor zowel de gevel als het trappenhuis. Bijzonder aan het project is verder dat de raamframes afgeleverd zijn met een geïntegreerd zonweringsysteem.

   

Muiden – Maxis

Tussen 2003 en 2005 heeft het winkelcentrum Maxis in Muiden een restyling ondergaan naar ontwerp van Royal Haskoning Architecten uit Rotterdam. Blikvanger van het object is het atlantic groene gevelscherm gemaakt van PC 2540-3 panelen. In totaal zit er 4200m2 in het project verwerkt. Dit zorgt ervoor dat Maxis Muiden al vanaf de snelweg enorm opvalt. Het groene gevelscherm dient tevens als reclamestrook waarop de winkeliers de kans krijgen hun onderneming aan het publiek te presenteren.