Laatste Berichten

Renesse – Wijde Blick

In 2013 leverde Rodeca transparante bouwelementen voor het dak van het zwembad op camping de Wijde Blick in Renesse.  Het ontwerp van het project was in handen van IDNA. Uitgangspunt was dat het binnenzwembad op warme dagen eenvoudig transformeerbaar moest zijn tot buitenzwembad. Deze doelstelling werd uitgevoerd door middel van een constructie bestaande uit een gelamineerd houten skelet waarop een sterk isolerend dak werd geplaatst van onze transparante bouwelementen type PC 2550-10 helder.

De Wijde Blick is door de ANWB en de Duitse zusterclub ADAC uitgeroepen tot ‘best camping’ van Zeeland. Het zwembad leverde een belangrijke bedrage bij het binnenslepen van deze erkening.

Sporttoepassingen

Sporthallen en daglicht is een precair onderwerp. Te veel daglicht gaat gepaard met risico op verblindingseffecten
waar een sporter op beslissende momenten niet op zit te wachten. Ook is daglicht energie en kan een hal met veel toeschouwers onprettig warm worden, hetgeen ook niet bijdraagt aan de sportieve prestaties. Anderzijds draagt daglicht bij aan een prettige werk- woon of verblijfsomgeving. Binnen het Rodeca concept is het goed mogelijk lichttransmissie te
reduceren. Vele gerealiseerde projecten leren dat, indien rekening gehouden wordt met de nadelige aspecten, er geen problemen hoeven op te treden.

40 mm

50 mm

60 mm

Amsterdam – School Kop van Java

In 2009 leverde Rodeca decocolor panelen voor de bouw van de gevel van de Brede School op de Kop van Java in Amsterdam. Het complex van 3400 vierkante meter biedt onderdak aan een basisschool, kinderopvang, naschoolse opvang en een gymzaal en werd in slechts 19 weken gebouwd.

Bijzonder aan dit project is dat de bouw heeft plaatsgevonden via IDF bouwen. Industrieel, Flexibel en Demontabel bouwen wordt wel eens geassocieerd met tijdelijke, goedkope gebouwen. NAT Architecten wilde met dit project echter aantonen dat met deze methode betaalbare hoogwaardige bouwwerken kunnen worden gerealiseerd. De Rodeca panelen passen perfect in dit concept.

De Brede School is ook een mooi voorbeeld van hoe een raamsysteem geïntegreerd kan worden in een Rodeca  systeem.

Amsterdam – Sportcentrum UVA

In 2010 leverde Rodeca polycarbonaat panelen voor de gevel van het Universitair sportcentrum van de UVA te Amsterdam. Dit project, gelegen op het Science Park, werd ontworpen door Rudy Uytenhaak Architecten.

Voor de zeer opvallende gevel werd gebruik gemaakt van panelen in  4 verschillende tinten oranje. Deze geven het gebouw een warm, levende en dynamische uitstraling, passend bij het karakter van het gebouw.

Apeldoorn – Omnisport

In 2008 werd de bouw gerealiseerd van het bijzondere Omnisport complex in Apeldoorn. Het gebouw, ontworpen door FaulknerBrowns Architects, bevat een door de UCI goedgekeurde wielerbaan en biedt plaats aan de volleyballers van Dinamo.

Voor deze topsportvoorziening leverde Rodeca de gevelbekleding aan. Het gaat om in totaal 2600m2 aan kanaalplaten in verschillende kleuren oranje en opaal. De langste panelen in het project hebben een lengte van ruim 23 meter.